Каталог статей
Дизайн кухні
Однорядне розміщення кухонних предметів використовується у випадку, якщо розміри приміщення вельми скромні або якщо частина кухні відведена під столову зону. Дворядне характерно для великих за площею просторів, за умови що кухня має близьку до квадратної форму. Найбільш за все поширено Г-образне розміщення кухонного гарнітура, в якому миття і плиту розташовують досить близько один до одного, залишаючи між ними робочу поверхню. Ще один спосіб - коли меблі розставляються уздовж трьох стін, або розташовується півостровом. Воно ідеальне для зорового відділення кухні від їдальні або вітальні, коли вони утворюють єдиний простір. На жаль, півострівної варіант робочої зони буває проблематично реалізувати в кухні невеликого розміру. Якщо є таке бажання, але немає можливості, можна обмежитися, наприклад, барной стійкою, яка зробить інтер'єр цікавішим.
На сьогоднішній день мода об'єднувати кухню з вітальні безнадійно йде в минуле. Хоча таке планування має право на існування для кухні неодруженого, де приготування їжі зводиться до мінімуму: зварити каву, розігріти щось у духовці і т. д. Для більшості з нас кухня традиційно була і залишається місцем, де можна посидіти в колі родини або з близькими друзями. Сьогоднішня кухня стає значно просторіше. І справа не тільки у вільному плануванні житла. Причина в принципово іншому відношенні до кухні, яка все упевненіше прагне до статусу приміщення, схожого на цивілізоване місце для приготування їжі, де продуманий кожен квадратний метр і в допомогу багато предметів побутової техніки. Саме завдяки вбудованій техніці стало нарешті можливо об'єднати естетику і функціональність, красу і практичність, високий дизайн і міркування здорового глузду. Крім обов'язкових плити і холодильника, в поняття «вмонтовувані» все частіше входять духова шафа, посудомийна машина, витяжка і мікрохвильова піч, нерідко і пральна машина. Одним словом, вбудовувана техніка як безумовне досягнення сучасності ідеально вписується в кухонний інтер'єр по габаритах, колірній гаммі і композиційному рішенні. Головна умова - гармонійне поєднання вбудовуваної побутової техніки з кухонними меблями. Перший варіант вирішення такого завдання - коли меблі замовляються в інтер'єрному салоні або спеціалізованому магазині в комплекті з побутовою технікою. Можна скористатися іншим варіантом - самостійно підібрати необхідну побутову техніку і вже потім замовити кухонні меблі з урахуванням габаритів, забарвлення і комплектації встройки. Найбільш значну трансформацію пережила плита, яку сучасні виробники розділили на дві самостійні частини: Варильну поверхню і духову шафу. Варильна поверхня буває газовою і електричною. Електрична панель володіє цілим рядом переваг в плані безпеки і технологічних нововведень. Духова шафа також корінним чином відрізняється від звичайної духовки, зросли його можливості, що припускають функції верхнього та нижнього нагріву, конвекцію (тобто режим рівномірної циркуляції гарячого повітря), гриль, разморозку продуктів, електронне програмування, що дозволяє встановлювати різні режими і т. д. Найбільш дорогі моделі передбачають приготування їжі на пару, обробку продуктів при низькій температурі і багато інших нововведень. Холодильник значно «виріс», перетворившись на дво-, а то і в трикамерний. Сучасні моделі обладнані автоматичною системою розморожування, що не допускає утворення інею. Звичне миття теж не залишилася без уваги дизайнерів. Сьогодні це зовсім не обов'язково чаша з нержавіючої сталі-покриття миття може імітувати натуральний камінь, будь-які забарвлення пластика або фактуру металу. Після недовгого забуття на гребені моди знов опинилися круглі і овальні обідні столи. Надзвичайно зручні в експлуатації круглі або квадратні моделі, в яких «додаткові площі» заховані в стільниці. Такий стіл, будучи розкладеним, стає овальним або прямокутним. Сучасні моделі можуть поєднувати в собі властивості полиць і столу, а також нагадувати стійку бару. Що стосується колірного рішення - плануючи майбутню кухню, слід орієнтуватися не тільки на віяння примхливої моди, але і на власні смакові переваги. Врешті-решт, кухню ми обробляємо не на один сезон. Що стосується освітлення, слід особливо турбуватися тим, щоб джерела світла не тільки створювали зовнішній ефект, але і були зручно розташовані. Крім верхнього освітлення, на кухні зазвичай є ще декілька джерел світла. Декілька світильників слід помістити у верхній частині навісних шаф, а також створити локальне освітлення для зон приготування їжі, обробного столика, миття і т. д. В якості основного освітлення можна використовувати як звичайні лампи, так і люмінесцентні. На відміну від ламп розжарювання, останні дають набагато більш рівномірне освітлення. Інші джерела світла, наприклад настінні бра, а якщо дозволяє місце, то і підлогові торшери, грають ще і декоративну роль в інтер'єрі приміщення. Адже саме вони допомагають створити гарний настрій і затишок. Кухня являє собою приміщення, в якому неможливо обійтися без аксесуарів. Навіть затяті прихильники мінімалізму не відмовлять собі в задоволенні мати на кухні мінімум красивих дрібниць-всілякі місткості для зберігання продуктів, вази для фруктів і квітів, квіткові кашпо і т. д. Величезне значення має і оформлення вікон. Безумовно, жалюзі і роллерниє штори мають повне право на існування, але не варто забувати, що саме завіси додають простору затишок, так що сміливо включайте його в обстановку. Тим більше що і тенденції інтерьерной моди наполегливо рекомендують звернути увагу на всілякі штори, скатертини, серветки, декоративні подушки і т. д.
|
Категорія: Різновид дизайнів | Додав: Ksusha (15 Травня 2011)
|
Переглядів: 863
| Рейтинг: 0.0/0 |
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі. [ Реєстрація | Вхід ]
|
|